Ιστορικό

Το σχολείο μας βρίσκεται στην οδό Κρήτης, ανατολικά της πόλης, κοντά στην παραλία. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχει αλλάξει τρεις στέγες (κτίρια). Το πρώτο κτίριο στεγαζόταν σε ένα διώροφο στην οδό Ηρώων, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στη γωνία Σταδίου και Ναυαρίνου. Το 1992, ύστερα από αιτήματα των εκπαιδευτικών στεγάστηκε στο κτίριο του Ορφανοτροφείου, το οποίο μοιράστηκε αργότερα με το Μουσικό Σχολείο. Στο σημερινό του νέο κτίριο, στεγάζεται από το σχολικό έτος 2014-15, αφού συγχωνεύτηκε σε ένα, με το πρώην 26ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Βασικοί μας στόχοι είναι ένα να έχουμε ένα σχολείο ζωντανό, χαρούμενο, σύγχρονο, εξωστρεφές, ασφαλές. Όπου τα παιδιά θα έρχονται με χαρά και θα φεύγουν με το χαμόγελο.

Ονειρευόμαστε να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

Εργαζόμαστε όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, για να είναι το σχολείο μας ανοιχτό στην κοινωνία, μία σύγχρονη και ενεργή κοινότητα μάθησης.

Υλοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα,  προωθούμε την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας με οργανωμένες δραστηριότητες έτσι ώστε η σχολική καθημερινότητα να είναι λίγο καλύτερη για τα παιδιά.

Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τουλάχιστον προσπαθούμε…