Ενημέρωση για τα σχολικά γεύματα

02 Nov
0 comment

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που έχουν υποβάλλει δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα ” ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ”  πως από τη Δευτέρα  4/11, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα στο σχολείο μας. Για την καλύτερη αξιοποίηση του προγράμματος και την ουσιαστική ωφέλεια των μαθητών η διαδικασία θα έχει ως εξής:

Με τη λήξη των  μαθημάτων ( 13:15) με ευθύνη των  εκπαιδευτικών  που διδάσκουν την 6η ώρα οι μαθητές, ανά τμήμα, θα κατευθύνονται:

  • Οι μαθητές που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στα σχολικά γεύματα και δεν φοιτούν στο ολοήμερο θα αποχωρούν από τις εξόδους που έχουμε προσδιορίσει ( Α, Β τάξεις από τη βόρεια έξοδο – Γ, Δ, Ε, και Στ τάξεις από τη νότια έξοδο)
  • Όσοι μαθητές  έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεν φοιτούν στο ολοήμερο θα παραλαμβάνουν, ανά τμήμα, το γεύμα από το διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων, την ευθύνη παράδοσης έχουν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί.
  • Οι  μαθητές που φοιτούν στο ολοήμερο θα πηγαίνουν στο εστιατόριο όπου όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στα σχολικά γεύματα θα το παραλαμβάνουν και θα τρώνε, όσοι δεν έχουν δηλώσει θα βγάζουν το δικό τους φαγητό, την ευθύνη έχουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο ολοήμερο.

Την ευθύνη παραλαβής των γευμάτων έχουν καθημερινά τα μέλη της επιτροπής που έχουν προσδιοριστεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Παρακαλούμε τους γονείς, στο πλαίσιο από μείωσης των πλαστικών που υλοποιεί το σχολείο μας  :

Α) Οι μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή να  παραλαμβάνουν γεύμα και δεν φοιτούν στο ολοήμερο να έχουν μαζί τους επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για την παραλαβή.

Β) Οι μαθητές που  έχουν δηλώσει συμμετοχή και  φοιτούν στο ολοήμερο να φέρνουν καθημερινά στην τσάντα του ολοήμερου (πηρούνι ?κουτάλι).

Γ) Να μην εισέρχονται το μεσημέρι στο χώρο του σχολείου αλλά να περιμένουν τους μαθητές στις προσδιορισμένες εισόδους.

Είναι αυτονόητο πως τις πρώτες ημέρες θα υπάρχει σχετική καθυστέρηση οφείλουμε να δείξουμε όλοι υπομονή  μέχρι να οριστικοποιήσουμε τον τρόπο διανομής των γευμάτων. Είμαστε σίγουροι πως με συνεργασία, οργάνωση και καλή διάθεση και αυτή η δράση παρά τις όποιες αδυναμίες, θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους μαθητές μας.

Leave your thought