Επικοινωνία & ενημέρωση απο Συντονίστρια ΠΕΚΕΣ Αθανασία Χρονοπούλου

16 Mar
0 comment

Αγαπητοί διευθυντές & διευθύντριες,

Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς εσείς και οι οικογένειές σας, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής σας μονάδας. Αυτές τις δύσκολες, πρωτόγνωρες ημέρες που βιώνουμε όλοι μας, θα τις περάσουμε με λιγότερες συνέπειες, όταν είμαστε ψύχραιμοι, τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και κυρίως όπως ακούμε συχνά τις τελευταίες ημέρες, έχοντας ο καθένας μας “ατομική ευθύνη” για τις πράξεις του.

Σε αυτό μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς ενημερώνοντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς & εκπαιδευτικούς ),  αναρτώντας άμεσα στην ιστοσελίδα του σχολείου σας τις  Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι και αποστέλλοντας με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις εν λόγω οδηγίες  στους γονείς -κηδεμόνες των μαθητών/τριών  ή μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα (SMS), προκειμένου να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν για τις ανωτέρω οδηγίες. 

Επίσης, στην ιστοσελίδα της σχολικής σας μονάδας, προκειμένου να υπάρχει μια όσο το δυνατό πιο στενή επαφή των παιδιών με την εκπαιδευτική διαδικασία, μπορούν να αναρτηθούν ιστοσελίδες και εκπαιδευτικό λογισμικό που μπορούν να αξιοποιούν οι μαθητές σας κατά την παραμονή τους στο σπίτι. Όπως:

  • 1. Online Εκπ/κό Λογισμικό Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (http://ts.sch.gr/software ) 
  • 2. Την κεντρική σελίδα για το Ψηφιακό Εκπ/κό Περιεχόμενο της  Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (https://dschool.edu.gr/)
  • 3. Βιβλία Παιδικής λογοτεχνίας (on line ), κ.ά.

Είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70 (Δασκάλων)

5ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου

Leave your thought