Καταναλώνω αυτό που χρειάζομαι..

16 Mar
0 comment

                      

Στις 15 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, γιορτάσαμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Αφού παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας και οργανώσαμε δημοσιογραφική έρευνα στο πόσο και γιατί καταναλώνουμε με τη βοήθεια της Έφης Αγγελοπούλου, ήρθε η σειρά του παραμυθιού.

Οι ήρωες του παραμυθιού “Ψωνίζω συνετά Δεν σκορπάω τα λεφτά“, βασιλιάδες και πρίγκιπες, μας πληροφόρησαν για τα δικαιώματα του καταναλωτή καθώς επίσης πρότειναν τρόπους για να γινόμαστε όσο το δυνατόν εξυπνότεροι καταναλωτές.

  

                                                                                        

 

 

 

 

Η Ημέρα του Καταναλωτή καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος σκιαγραφώντας τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.

Με την ευκαιρία αυτής της μέρας, αλλά και κάθε μέρα είναι καλό ο καθένας από εμάς, μικρός και μεγάλος, να σκεφτόμαστε συνειδητά τα θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση και οφείλουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, να παρεμβαίνουμε με τις επιλογές μας στην παραγωγή και την κατανάλωση, να ενημερωνόμαστε και να εκπαιδευόμαστε.

 

Leave your thought