Ομιλία για το διαδίκτυο στην 3η Ενημερωτική Συνάντηση Τμήματος Ένταξης

17 Dec
0 comment

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και οργανώνοντας τις διακοπές μας σκεφτήκαμε ότι όσο ελκυστικά και αν είναι τα ηλεκτρονικά μέσα,καλό θα είναι να μην προσανατολίσουμε τις διακοπές μας μόνο σε αυτά.
Οι κυρίες Κορμά και Ρούμπου ήρθαν στο σχολείο μας για να μας βοηθήσουν. Μας παρουσίασαν με ποιο τρόπο η τεχνολογία εξελίσσεται και για ποιο λόγο η επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού και η οργάνωση της ενασχόλησης με αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται με τυχαίο και αυθόρμητο τρόπο αλλά μετά από σκέψη και συζήτηση ανάμεσα σε παιδιά και σε γονείς.


Το διαδίκτυο είναι ένας ελκυστικότατος χώρος που δίνει την δυνατότητα οι ορίζοντες τόσο οι δικοί μας όσο και των παιδιών μας να είναι ανοιχτοί με όλες τις δυνατότητες διαθέσιμες και προσιτές. Κάθε ωστόσο νέα προοπτική και δυνατότητα έχει πολλές πλευρές κάποιες από των οποίων σκοτεινές.
Σκοπός δεν είναι η δαιμονοποίηση του μέσου αλλά η συμφωνία των κατάλληλων όρων χρήσης και η δημιουργία υπεύθυνων χρηστών που θα απολαμβάνουν την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο αξιοποιώντας τις πολλαπλές ευκαιρίες που αυτό μπορεί να δώσει.


Κλειδί στην προστασία των παιδιών και των εφήβων σε θέματα σε σχέση με το διαδίκτυο παραμένει η ουσιαστική και ολοκληρωμένη σχέση μεταξύ παιδιών και γονέων. Είναι αδύνατο τα παιδιά μας να προστατευτούν από όλα τα κακώς κείμενα. Είναι ωστόσο δυνατό να μάθουμε τα παιδιά μας τι πρέπει να κάνουν όταν κάτι αρνητικό προκύψει στην καθημερινότητα τους.
Οι συναντήσεις του Τμήματος ένταξης ολοκληρώνουν την πορεία τους για το 2019 και ανανεώνουν το ραντεβού τους στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας τον Ιανουάριο του 2020.


Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!

Leave your thought